Lammasmaailma

Koulutuskalenteri

LAMMASTERVEYS 2020 TERVEYDENHUOLTO-OHJELMA – KOKONAISUUS RATKAISEE
Liity joukkoon, joka parantaa tavoitteellisesti lampaidensa hyvinvointia ja omaa ajankäyttöään.

Asiantuntijawebinaarit

Johdanto: Paranna ajankäyttöäsi lampolassa – terveydenhuollolla parempaa tuottavuutta

Webinaarin jälkeen tiedät, miten toteutat tavoitteellista terveydenhuoltoa LAMMASTERVEYS 2020 -ohjelmalla ja upouudella mobiililla työkalulla, TH-Digiassarilla. TH-Digiassari auttaa tekemään oikeita asioita oikeaan aikaan. HUOM! Hintaan sisältyy toimituskuluineen myös upea juliste, joka sisältää ydinasiat uuhen terveydenhuollosta tuotantovuoden eri vaiheissa. Tilaisuuden kesto 1 tunti. Webinaarin ja julisteen yhteishinta vain 24,90 (sis ALV). Ilmoittaudu ja maksa verkkokaupassa viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä. Sovitut ajankohdat:

 • Lauantai 16.6. klo 10
 • Torstai 21.6. klo 10
 • Lauantai 30.6. klo 10
 • Lauantai 14.7. klo 10
 • Torstai 16.8. klo 10
 • Torstai 30.8. klo 10

Lampolan pitkäjänteinen loistorjunta (laidunhygienia, vastustuskyky, näytteenotot)

Suomessa on toimittava ajoissa niin, etteivät loiset pääsee heikentämään kehittyvän lammastalouden kannattavuutta ja eläinten hyvinvointia. Tässä webinaarissa käydään läpi suomalaisen lammastilan loistorjunnan perusteet. Älä anna sisäloisten syödä tulostasi! Tilaisuuden kesto 1 tunti. Hinta 29,90 (sis ALV). Ilmoittaudu ja maksa verkkokaupassa viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä. Sovitut ajankohdat:

 • Lauantai 19.5. klo 10
 • Lauantai 9.6. klo 10
 • Torstai 19.7. klo 10

Vieroitettavien pässikaritsoiden vastustuskyvyn tukeminen, pässipojat hyvän kasvun alkuun

Tilaisuuden kesto 1 tunti. Hinta 29,90 (sis ALV). Ilmoittaudu ja maksa verkkokaupassa viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä. Sovitut ajankohdat:

 • Torstai 24.5. klo 14

Punnitse, punnitse, punnitse ja katse laitumiin

Tilaisuuden kesto 1 tunti. Hinta 29,90 (sis ALV). Ilmoittaudu ja maksa verkkokaupassa viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä. Sovitut ajankohdat:

 • Torstai 14.6. klo 14

Miten valita terve ja hyvinvoiva emä karitsoille

Tilaisuuden kesto 1 tunti. Hinta 29,90 (sis ALV). Ilmoittaudu ja maksa verkkokaupassa viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä. Sovitut ajankohdat:

 • Lauantai 18.8. klo 10

Kiimojen synkronointi ja sen hyödyt karitsointiaikana

Tilaisuuden kesto 1 tunti. Hinta 29,90 (sis ALV). Ilmoittaudu ja maksa verkkokaupassa viimeistään edellisenä päivänä klo 12 mennessä. Sovitut ajankohdat:

 • Torstai 23.8. klo 10

 

Kaikki tulossa olevat aiheet

 1. Miten valita terve ja hyvinvoiva emä karitsoille
 2. Kuntoluokita, kuntoluokita, kuntoluokita
 3. Kiimojen synkronointi ja sen hyödyt karitsointiaikana
 4. Ostoeläinten karanteeni ja sopeutus, siitospässien oikein ajoitettu kuntotesti
 5. Keskitiineiden uuhien terveydenhuolto (tiineysultraus, kuntoluokitus, utare, ruokintaryhmät)
 6. Lopputiineiden uuhien ja syntyvien karitsoiden terveysongelmien ehkäisy (verinäytteet, kuntoluokitus, karitsointiajan olosuhteet)
 7. Karitsointiajan valvontatyöstä paras hyöty (utareterveys, vierihoito, adoptio, muistiinpanot)
 8. Karitsointiapu (ajoitus, hygienia, tekniikat)
 9. Imetysajan ruokintaryhmät, uuhien ja karitsoiden yhteispeli (parhaat lähtötelineet laitumelle
 10. Vieroitettavien pässikaritsoiden vastustuskyvyn tukeminen
 11. Lampolan pitkäjänteinen loistorjunta (laidunhygienia, vastustuskyky, näytteenotot)
 12. Punnitse, punnitse, punnitse
 13. Uuhen utaretulehduksen riskejä
 14. Lampolan terveydenhuoltosuunnitelma (tulosten ja tunnuslukujen tarkastelu, parantamiskohteet)
 15. Aloittelevan lampurin sudenkuopat

Työpajat

HYVÄ TAPA TOIMIA – Uuhet on kuntoluokitettava säännöllisesti

Uuhien säännöllinen kuntoluokittaminen on välttämätöntä, mikäli tavoitteena on onnistua tuotantovaiheen mukaisessa ruokinnassa. Nyt sinulla on mahdollisuus ryhtyä sanoista tekoihin ja kalibroida kuntoluokituskätesi Lammasmaailman työpajassa. Tarjolla eri kuntoluokissa olevia uuhia sekä Johannan asiantuntijaneuvoja. Lisäksi työpajassa on mahdollisuus saada ohjeita ja kokeilla astutusryhmiin menevien uuhien utareen tunnustelua. Työpajan hinta 45 € + ALV 24 %, laskutetaan jälkikäteen.

Seuraava työpaja: Ei sovittua ajankohtaa

Koulutusta järjestetään jatkossakin eri paikkakunnilla kysynnän mukaan. Mahdollisuus myös teuraskypsyyskoulutukseen, jossa tunnustellaan karitsoiden teuraskypsyyttä ja tarkastellaan ruhoja teurastuksen jälkeen. Ota yhteyttä: info@lammasmaailma.fi .

Uuhien säännöllinen kuntoluokittaminen on nopea, helppo, käytännöllinen ja hyvin laajasti käytössä oleva tapa todeta, miten on onnistunut tuotantovaiheen mukaisessa ruokinnassa. Kuntoluokituksen avulla on mahdollista löytää katraasta liian lihavat tai laihat yksilöt, ja ehkäistä mm. karitsointiin liittyviä ongelmia. Kuntoluokituksen avulla on mahdollista viilata kunnostusajan, astutusajan, tiineyden ajan ja imetysajan ruokinta kohdalleen. Villa peittää alleen paljon, joten arvioitaessa lampaiden kuntoa ja hyvinvointia on kuntoluokittaminen välttämätön apuväline.

 

LAMMASMAAILMA TARJOAA: Johannan ”Road show” jatkuu kesällä 2018 arkipäivisin paikkakunnan viihtyisimmässä kahvilassa. Noin 40 min alustuksen jälkeen keskustelua. Aiheena karitsoiden ripulit. Osallistujamäärä 3-6 henkeä. Kahvitarjoilu. Ilmoittaudu viimeistään viisi päivää etukäteen, tilaisuus on ilmainen: info@lammasmaailma.fi

12.6. tiistaina klo 10-11.15  Sastamala