Lammasmaailma

Koulutuskalenteri

 

 

HYVÄ TAPA TOIMIA – Uuhet on kuntoluokitettava säännöllisesti

Uuhien säännöllinen kuntoluokittaminen on välttämätöntä, mikäli tavoitteena on onnistua tuotantovaiheen mukaisessa ruokinnassa. Nyt sinulla on mahdollisuus ryhtyä sanoista tekoihin ja kalibroida kuntoluokituskätesi Lammasmaailman työpajassa. Tarjolla eri kuntoluokissa olevia uuhia sekä Johannan asiantuntijaneuvoja. Lisäksi työpajassa on mahdollisuus saada ohjeita ja kokeilla astutusryhmiin menevien uuhien utareen tunnustelua. Työpajan hinta 45 € + ALV 24 %.

Tällä hetkellä ei sovittuja koulutustilaisuuksia.

Koulutusta järjestetään jatkossakin eri paikkakunnilla kysynnän mukaan. Mahdollisuus myös teuraskypsyyskoulutukseen, jossa tunnustellaan karitsoiden teuraskypsyyttä ja tarkastellaan ruhoja teurastuksen jälkeen. Ota yhteyttä: info@lammasmaailma.fi .

Uuhien säännöllinen kuntoluokittaminen on nopea, helppo, käytännöllinen ja hyvin laajasti käytössä oleva tapa todeta, miten on onnistunut tuotantovaiheen mukaisessa ruokinnassa. Kuntoluokituksen avulla on mahdollista löytää katraasta liian lihavat tai laihat yksilöt, ja ehkäistä mm. karitsointiin liittyviä ongelmia. Kuntoluokituksen avulla on mahdollista viilata kunnostusajan, astutusajan, tiineyden ajan ja imetysajan ruokinta kohdalleen. Villa peittää alleen paljon, joten arvioitaessa lampaiden kuntoa ja hyvinvointia on kuntoluokittaminen välttämätön apuväline.


LAMMASMAAILMA TARJOAA
: Johannan ”Road show” jatkuu syksyllä 2017 arkipäivisin paikkakunnan viihtyisimmässä kahvilassa. Puolen tunnin alustuksen jälkeen keskustelua. Aiheena uuhien valinta ja uuhen valmisteleminen astutuskauteen. Osallistujamäärä 3-6 henkeä. Kahvitarjoilu. Ilmoittaudu viimeistään viisi päivää etukäteen, tilaisuus on ilmainen: info@lammasmaailma.fi

Tällä hetkellä ei sovittuja tilaisuuksia.